V Tatranskej Lomnici odovzdali 22 bytov v nájomnej bytovke Lipa.

03.10.2011 Poprad

Tatranská Lomnica 3. októbra (TASR) – Koncom minulého týždňa si noví nájomcovia prevzali kľúče od bytov v novo skolaudovanom nájomnom dome Lipa v Tatranskej Lomnici. S prácami na stavbe sa začalo v júli minulého roka, celkové náklady na realizáciu projektu sa vyšplhali na približne 1,43 milióna eur. Z týchto prostriedkov šlo takmer 300.000 eur z mestskej kasy, zvyšok je úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácie ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja.
"S výstavbou sme začali po vyše 30 rokoch a naším prvoradým cieľom bolo vytvoriť podmienky najmä mladým obyvateľom a rodinám s deťmi, aby tu ostali žiť a naďalej sa podieľali na každodennom živote," konštatoval primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. V novom bytovom dome sa nachádza 22 bytov, z čoho tri sú jednoizbové a zvyšok dvojizbové.
Radnica evidovala ku koncu marca viac ako 300 žiadostí o pridelenie bytu. Všetkým záujemcom boli rozposlané dotazníky, na základe ktorých päťčlenná bytová komisia rozhodovala o pridelení bytu. Najviac žiadateľov bolo z Tatranskej Lomnice. "Až 95 žiadateľov malo záujem o bývanie v tejto časti Vysokých Tatier, 61 záujemcov evidujeme o ešte nedokončené byty v bytovom dome Zdravie 2 v Hornom Smokovci a 39 nezáležalo na tom, kde im bude byt pridelený," priblížila Alena Čechová z majetkovo-právneho oddelenia mesta.
Vo Vysokých Tatrách samospráva za uplynulých osem rokov postavila päť nájomných bytových domov. Dva v Tatranskej Lomnici, rovnaký počet aj v Dolnom Smokovci a jeden v Novom Smokovci. S novým bytovým domom Lipa mesto poskytlo strechu nad hlavou v 82 nájomných bytoch. V týchto dňoch finišujú práce aj na bytovom dome Zdravie 2, kde pribudne ďalších 29 nájomných bytov.
"Bytovej politike sa chceme venovať aj do budúcna. Žiadosť o úver a dotácie na ďalšie dva bytové domy Breza a Borovica v Tatranskej Lomnici podáme v januári budúceho roka. Ak nám bude vyhovené, o dva roky by sme mohli uspokojiť ďalších záujemcov o takéto bývanie," dodal primátor.
 

Vyberte región

mark